laupäev, 28. jaanuar 2023

Maailma parim

kirjandusõpetaja, tantsuõpetaja, peaspetsialist, minister, ajakirjanik, bussijuht, autojuht, müüja, arhitekt, skulptor, teadlane, külalisjuht, kirjanik...

Pool tundi tagasi, kui tegin väikese pausi oma argises laupäevahommikus, mõtlesin, et millest kirjutaks järgmises postituses. Kirjandusõpetaja laupäeva hommik! Miks mitte? Aga enne registreerin oma ühe tubli õpilase 20. Hansenist Tammsaareni võistulugemisele. Juba 20! Festivalide järgi näed, kuidas aeg lendab:) 

Registreerimiseks avasin Enda infokirja. Siinkohal sügav kummardus peavedurile Enda Trubokile. Samas postkastis oli ka Emakeeleõpetajate Seltsi kiri ministri üleskutse parima kirjandusõpetaja registreerimiseks. Oh jah. Kuidas need asjad pidevalt ühel ja samal ajal kokku jooksevad! Lähenev tähtpäev, 30.jaanuar, eesti kirjanduse päev, paneb askeldama paljusid. Ka ministrit, kes soovib anda preemia maailma parimale kirjandusõpetajale. See on võimatu ülesanne! Ja kõik teavad miks. 

Aga teen ikka nii, nagu uitmõte ennist ütles. 

laupäev 

hommik

mõnus

juba valge

veekeetja 

kohv

hambapesu

sussisahin

arvutisurin


Postkasti on potsatanud kunagiste õpilaste tervitusi. Imeliselt soe tunne. Tundub, et neil läheb hästi. Kui hea sõnaga meenutavad möödunut! Nende üllatuslikud kirjad saabusid tänu raadiointervjuule. Kahtlesin väga sinnaminekus, aga nüüd olen tänulik iseendale, sest oi kui palju toredaid ja hingeminevaid tervitusi. Ka täiesti võõrastelt. Aitäh teile.  

Vastan kirjadele. Seejärel võtan ette uue läbiloetud raamatu tutvustuse, kirjutan lühiarvamuse. Salvestan selle ja lisan ka raamatukaane pildi. Ja siis jääb pilk pidama Rahva Raamatu raamatututvustusel. Siinkohal kopeerin selle siia, sest see on hea, muie mu suul on pikaajaline.

Jutukogu, millega mees oma erakupõlve lõpuks lagedale tuli, saavutas nii laste kui ka suurte seas tohutu lugejamenu. Tänaseks on seda kõigisse maailma kultuurkeeltesse tõlgituna müüdud juba kaheksa miljonit eksemplari. Vaimustuses on ka kriitikud. Ning mees, kes poolkogemata kirjanikuks sai, on juba kuulutatud elavaks klassikuks. Asjatundjate seas muide sosistatakse, et just temale peaks kuuluma järgmine Nobeli kirjanduspreemia.

arvutisurin

sussisahin

veekeetja kahin

kohvilõhn


elagu kirjandus

elagu lugejad


PS! Olgem esmaspäeval siis törtsu õnnelikumad ja pidulikumad, kuid ärge sellele ajakavale järgnege, mida soovitab Postimehe Juurikas. Ahaaaaa....

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar